Eerste keer Pulled Pork - Deel 2

Bastiaan Written by 

De dag van de waarheid!

Na een nacht Rub naar binnen trekken in de koelkast ziet de Pulled Pork-to-be er al prachtig uit. Zo’n homp vlees van 2,5 kilo blijft indrukwekkend.

Rekening houdend met een bedieningstijd van rond de 9 uur, de Saffire Kamado om 9:00 met een gasbrander aangestoken (dat gaat snel zeg!) en de deflector op zijn plek gelegd. De Saffire wordt standaard met deflector en rooster verhogen geleverd. De verhogen maakt het makkelijker om bij het gerecht te komen waardoor 2,5 kilo niet met een BBQ tang opgepakt hoeft te worden.

De Saffire blijkt heel makkelijk te reguleren en hij zit dus zo stabiel op 100 graden waarna de Procureur op het rooster kan. Meteen de Bluetooth kernthemometer geplaatst (handig want dan hoeft de kap niet meer open) welke op dat moment 6 graden aangeeft.

De app bij de thermometer is erg handig maar blijkt geen alarm te geven als de app, bij het bekijken van de doeltemperatuur, niet open staat.

De eerste drie uur met enige regelmaat rookhout toegevoegd via het handige rookgat in de Saffire. Na de drie uur is het roken niet meer relevant omdat het vlees de rook niet meer kan verwerken.

Na 5 uur (waarbij de Saffire geen enkel onderhoud nodig heeft) bereikt de Procureur 70 graden. Ik volg een instructie van het internet en blijk de wedstrijdmethode toe te passen (in plaats van de klassieke methode).

Bij de 70 graden haal ik de Procureur van het rooster, pak hem in in zilverfolie en leg hem terug (thermometer door de folie heen).

De temperatuur stijgt nu heeeeeeeeeel langzaam en ik begin hem te knijpen. Tegen het advies in neem ik een kijkje en schrik een beetje van de hoeveelheid vocht. Het lijkt wel koken zo.
Ik besluit hem uit te pakken en zonder folie terug te leggen……. dom dom dom (besef ik achteraf).
Door dit te doen zit ik weer op de klassieke methode. Dit is niet erg maar duurt nu langer door mijn gekke sprong.

De temperatuur daalt sterk en nu is het dus weer wachten.
1,5 uur later zit de Procureur weer op zijn temperatuur koers en moet hij de laatste 13 graden afleggen. In de tussentijd heeft mijn ongeduld er voor gezorgd dat ik hem toch weer in de folie heb ingepakt.
Na een totaal van 8 uur en 44 minuten zit hij op 82 graden en loopt de temperatuur hard op, het einde is in zicht!

Ondertussen heeft het gezin flink honger en wordt de druk opgevoerd…….

Na ruim 9 uur is de kerntemperatuur 88 graden en mag hij er af!
Om het gezin tevreden te houden tocht maar een stuk er af getrokken en in kleine stukjes getrokken. Het grootste deel heb ik in de braadslee lekker laten rusten.

 Het resultaat - een heerlijke Pulled Pork!

 Geserveerd op een broodje met T-Brand BBQ Sauce, een klein beetje T-Brand Sambal en een klein beetje gebruikte uitjes.

 

 

 

Tagged under :
More in this category: « Pizza! - Deel 2

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.