Pizza! - Deel 2

Bastiaan Written by 

Wat een weer :(
Maar pizza gaat er komen.

Een blik in de koelkast en het deeg blijkt nog verder gerijpt (noem je dat zo?).
Ik lees dat dat eigenlijk niet zo goed is en dat ik misschien niet de gist-starter (gist in suiker) had moeten gebruiken. 
Gewoon proberen. Met het excuus “het is de eerste keer” knagen we ook nog wel een minder goede pizza weg.

Parasol boven de Saffire en de firebox vol gegooid met mooie grote stukken.

Het was nog even puzzelen met de mooiste opstelling voor de pizzasteen aangezien je daar veel verschillende manieren voor ziet en Saffire zelf niet aangeeft wat zij de beste manier vinden.
Uiteindelijk voor de opstelling gegaan die Martijn T mij aanraadde: verhogen - deflector er op - drie baksteentjes daar op - pizzasteen op de steentjes. 
Zo is er veel ruimte onder de deflector en ligt de pizza lekker hoog.

Onderste schuif maximaal open en de margrietschijf bovenop opzij gedraaid en  de Saffire zit veel sneller dan verwacht op 350 graden.
Binnen (door de regen) ondertussen de bodem klaargemaakt, op de (met bloem bestrooide) pizzaschep gelegd, saus er op en de topping er op.
Snel een klein handje bloem op de pizzasteen (de supermarkt had geen maismeel en ik had geen tijd om verder te zoeken) en de pizza er op. 3 minuten wachten en de pizza ziet er fantastisch uit. 

De eerste profronde leverde veel complimenten op “zoals bij de pizzeria of zelfs nog beter”.
Echt super hoe je thuis zulke pizza’s kunt maken.

Er volgen er nog velen waaronder de pulled pork pizza (we hadden nog wat ingevroren). Uiteraard met T-Brand BBQ saus en T-Brand Sambal.  Erg lekker.

 

Tagged under :

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.